Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Snelweg dicht door blokkade Belgische boeren

19-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boerderij_08.jpg
Boze Belgische boeren zijn woensdag opnieuw tot actie overgegaan. Landbouwers blokkeren sinds 06.00 uur met tractoren de afrit Habay-la-Neuve op de E411 tussen Brussel en Luxemburg. Dat is een doorgaande verbinding naar Frankrijk, die ook door veel Nederlandse vakantiegangers wordt gebruikt.
Door de actie is de snelweg in beide richtingen afgesloten, aldus Belgische media. Verkeer heeft ook hinder op de N40. Daar is de weg van Philippeville richting Léglise ter hoogte van Heinsch dicht door een blokkade van tractoren. Ook op de N4 in Warnach staat voor woensdag een blokkade gepland.
Dinsdag werden ook al snelwegen geblokkeerd. Dit was het geval op de E42 van de Duitse Eifel richting Luik en op de E40 tussen Luik en Aken. Aan het begin van de nacht waren de problemen weer opgelost.
De boeren zijn boos omdat ze een betere prijs voor hun productie willen. Ze krijgen 25 cent per liter melk, maar dat zou in hun ogen 45 cent moeten zijn. Melkboeren eisen hervormingen om de melkmarkt te stabiliseren. Die woede leidde er dinsdagnacht toe dat de boeren actie voerden op het vliegveld van Luik. Met honderden tractoren blokkeerden ze de toegang van bagageafhandelaar Aviapartner en het gebouw van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. Sommige demonstranten slaagden erin het gebouw van Aviapartner binnen te dringen. De Belgische politie moest traangas inzetten tegen de betogers.

Meer over:

eu, boer, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!