Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sneltest voor vlucht naar Nederland mag binnenkort 24 uur oud zijn

09-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
641 keer bekeken
  •  
vliegveld vliegtuig 930x520

Op dit moment moeten Nederlanders een negatieve sneltest kunnen tonen. Binnenkort mag de uitslag van deze test maximaal 24 uur oud zijn. Nu moeten mensen een test van niet ouder dan 4 uur voorleggen. Deze korte termijn zorgt voor problemen, stelt minister Hugo de Jonge.

Reizigers die naar Nederland reizen per vliegtuig of boot meoten twee negatieve testresultaten kunnen tonen. Ze dienen een PCR-test af te nemen binnen 72 uur voor vertrek en de antigeensneltest. Het OMT stelt dat deze laatste test een "geldigheidsduur van 24 uur" heeft, aldus De Jonge. Daarom kiest het kabinet er nu voor om toe te staan dat deze test maximaal 24 uur voor het aan boord gaan van een boot of vliegtuig wordt afgenomen.

Voor doorreizigers wordt sneltest opgeheven

Stapt een vliegtuigpassagier in Nederland over op een ander vliegtuig? Dan wordt de verplichting voor een sneltest opgeheven. Deze mensen reizen door en vormen daarmee "een beperkte risico van Covid-19 in Nederland dan andere passagiers", zegt De Jonge. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!