Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sneltest corona? Meeste festivalbezoekers zijn voor

07-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
concert festival publiek 1127
Een negatieve uitslag van een coronatest tonen voordat je bij een festival naar binnen mag? Zo'n 85 procent van de mensen die weleens een festival bezoekt, is bereid hieraan mee te werken. Dat blijkt uit een peiling onder 10.000 mensen. Dit maakte festivalorganisator Apenkooi Events maandag bekend, dat onder meer festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees organiseert.
Van de respondenten is 80 procent van plan om volgend jaar een evenement te bezoeken, 85 procent is bereid een sneltest af te laten nemen en 92 procent vindt het prima om die resultaten te delen met de overheid.

Doorgaan festivalseizoen nog onzeker

Het is nog niet bekend of festivals volgend jaar weer kunnen doorgaan. Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome, en Duncan Stutterheim, eigenaar van de A'DAM Toren en de Westergasfabriek, zeiden zaterdag in het AD dat ze de nabije toekomst met twijfels tegemoet zien. "Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festival­zomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven. De voorbereidingen kunnen pas beginnen wanneer het zeker is dat de festivals door kunnen gaan. Vanaf dat moment is er zeker een half jaar nodig", aldus Stutterheim. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Claudius7
Claudius77 dec. 2020 - 20:39

Mij is niks gevraagd : er gaan meer dan 10.000 jaarlijks naar festivals volgens mij zelfs 1,5 miljoen of zo dus vraag is hoe betrouwbaar deze peiling is . Ik persoonlijk ben tegen een vaccinatie plicht een Corona snel test hangt sterk af op welke wijze bijv blaastest zou acceptabel zijn of een bloedprik maar zo n vage pcr test met wattenstaafje nope ! T hangt ook af wat erna mag als je tijdens t festival bijv alsnog 1,5 meter afstand moet houden of dergelijk gezeur dan is t aperte onzin en ben ik tegen .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!