Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Snelle e-bikes steeds populairder

26 jun 2020
  •  
leestijd 2 minuten
elektrische fiets ebik 1127
De speed pedelecs, elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 kilometer per uur kunnen bereiken, worden steeds populairder. Volgens zakelijk dienstverlener VWE Automotive is de verkoop van e nieuwe fietsen vorig jaar met bijna een derde gestegen. In de eerste vijf maanden van dit jaar is er sprake van een nog sterkere groei, mede dankzij de coronacrisis.
Zo'n 2086 nieuwe speed pedelecs werden tot en met mei dit jaar verkocht. Dat zijn er 567 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op een groei van 37 procent. Volgens VWE zijn de nieuwe regels voor een fiets van de zaak een belangrijke reden voor de toename in vraag naar speed pedelecs.

Bijdrage van werkgever

Tegen een bijtelling van 7 procent van de nieuwprijs kan een werknemer zowel zakelijk als privé gebruikmaken van een door de werkgever ter beschikking gestelde speed pedelec of andere fiets. Volgens de VWE heeft dit effect op de verkopen. De afzet aan bedrijven steeg namelijk met 50 procent. Bij zakelijke kopers ligt het percentage op 15 procent van het totaal aantal aankopen.
Daarnaast zorgt ook de coronacrisis ervoor dat mensen een snelle fiets aanschaffen, omdat mensen het openbaar vervoer liever vermijden. Het populairste speed pedelec merk is het Zwitserse Stromer. Op gepaste afstand staat Gazelle op nummer twee.

Bijzonder hoge omzet

Ook bij Dynamo Retail Group, bekend van fietswinkels zoals Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist, merken ze dat de populariteit van met name elektrische fietsen door het coronavirus is toegenomen. De directeur van Dynamo Retail Group ziet dat er wekelijks omzetplussen boven de 80 procent worden gedraaid, in vergelijking met dezelfde week een jaar eerder. De directeur zegt dit nog nooit eerder te hebben gezien. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!