Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Snelheidsverlaging op aantal snelwegen al 12 maart van kracht

5 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
autos 1127
Officieel gaat de snelheidsverlaging naar een maximum van 100 kilometer per uur pas in op maandag 16 maart, maar op sommige snelwegen moet de automobilist al eerder gas terugnemen, meldt het AD.

Verlaging op enkele snelwegen al vanaf 12 maart

Het is niet mogelijk voor Rijkswaterstaat om in één nacht het plastic van alle ruim vierduizend nieuwe snelheidsborden te verwijderen. Daarom beginnen medewerkers donderdagavond 12 maart al met het verwijderen van het zwarte plastic dat nu nog om de nieuwe borden verpakt zit. Hierna zal direct het nieuwe maximum van 100 kilometer per uur gelden. Vanaf maandag 16 maart geldt die nieuwe limiet overal in Nederland, van 06.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds.
Het is nu nog onduidelijk op welke wegen de eerste verkeersborden worden ontdaan van plastic. De lagere snelheidslimiet gaat in vanaf het moment dat zo'n bord te zien is. Dat betekent ook dat wie een snelheidsboete ontvangt, weinig voet heeft om op te staan bij de rechter.
Bron: AD

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!