Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Snel verbod op verkoop kloonvlees'

13-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
biefstuk_11.jpg
Er komt zeer waarschijnlijk een verbod voor de duur van vijf jaar op de verkoop van vlees van gekloonde dieren in de EU. Dat heeft Europarlementariër Kartika Liotard donderdag bekendgemaakt. Liotard, die na uit de SP te zijn gestapt als onafhankelijke Europarlementariër zetelt, kreeg als rapporteur over dit onderwerp eerder al de steun van het Europees Parlement voor haar eis van een verbod op de verkoop van kloonvlees.
Liotard verwacht dat de Europese Commissie op korte termijn met een wetsvoorstel komt dat de verkoop van vlees van gekloonde dieren verbiedt. ,,Ik ga ervan uit dat het vijf jaar durend moratorium nu snel van kracht wordt'', aldus Liotard. Ze baseert zicht op een intern EU-document en een publicatie in het vakblad AgraFacts.
Het vlees van gekloonde dieren is hetzelfde als dat van niet-gekloonde dieren. Het klonen van dieren zorgt echter voor veel dierenleed.
De verkoop van vlees afkomstig van nakomelingen van gekloonde dieren blijft volgens Liotard toegestaan. ,,Je mag vlees van nakomelingen kopen en verkopen, maar je mag het vee binnen de EU niet kloneren. Dat lijkt sterk op het tweeslachtige Nederlandse softdrugsbeleid.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!