Kassa

Snel meer woningen voor 'spoedzoekers'

  •  
29-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huissleutels 930
Het kabinet schiet mensen die dringend een woning zoeken te hulp. De ontwikkeling van prefabwoningen en andere flexibele woonvormen krijgt een stimulans. Zo komt er een vrijstelling van de verhuurdersheffing en kunnen gemeenten voor het toewijzen van locaties langer afwijken van het bestemmingsplan.
Van deze maatregelen zullen degenen profiteren die al lang wachten op een huurwoning. Ook 'spoedzoekers' als studenten, mantelzorgers en personen die na een scheiding snel woonruimte nodig hebben, zullen er profijt van ondervinden.

Druk verlichten

Minister Kajsa Ollongren (Wonen) heeft dat aan de Tweede Kamer geschreven. CDA-Kamerlid Erik Ronnes pleitte eerder voor 15.000 tijdelijke en flexibele woningen om de druk op de woningmarkt verder te verlichten. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf30 mei 2019 - 12:29

Was in mijn tijd ook, maar gaat altijd ten koste van iemand. Jeugd stond min 8 jaar op de wachtlijst aangezien 1 op de 4 in onze gemeente ging scheiden. Het ware beter als er eerst nieuwe woningen beschikbaar komen en er dan pas nieuwe Nederlanders uitgenodigd worden. Op deze manier gaat het niet opschieten en erger nog, nog vele en vele jaren aanhouden. Een tekort los je niet op met 'voorrang geven'. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!