Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Snel besluit over verbod knalvuurwerk en vuurpijlen'

16-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk kijken wijzen 930x520
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil in het begin van het voorjaar besluiten over een mogelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat heeft de minister gezegd kort voor de wekelijkse vergadering van het kabinet.

Lastigvallen hulpverleners

,,Er moeten zeker een aantal dingen veranderen'', aldus Grapperhaus. Hij laat weten dat hij niet alleen kijkt naar maatregelen op vuurwerkgebied maar ook met een voorstel komt dat het lastigvallen van hulpverleners zwaarder bestraft. ,,Daar willen we echt één goed pakket van maken''. De vier grote steden drongen er vrijdag op aan dat het kabinet ,,op korte termijn'' een besluit neemt, in een brief van burgemeester Pauline Krikke van Den Haag.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft eerder geadviseerd vuurpijlen en knalvuurwerk voor consumenten te verbieden, om letsel te voorkomen. Burgemeesters hebben zich hierbij aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!