Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Snapchat haalt 486 miljoen dollar op

02-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
snapchat_02.jpg
De mobiele app Snapchat, waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen, heeft 486 miljoen dollar (402 miljoen euro) opgehaald met een grote financieringsronde. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
Miljoeneninjectie
Volgens het bedrijf staan 23 investeerders garant voor de miljoeneninjectie. Het bedrijf maakte hun namen echter niet bekend. Tot de groep investeerders zouden onder meer internetgiganten Alibaba en Yahoo alsook investeerder Kleiner Perkins Caufield behoren.
Toegenomen populariteit
De populariteit van Snapchat is sterk toegenomen en inmiddels sturen gebruikers meer dan 700 miljoen berichtjes per dag via de app. Facebook probeerde vorig jaar Snapchat nog tevergeefs over te nemen voor 3 miljard dollar.
10 miljard dollar waard
Naar verluidt zou Snapchat meer dan 10 miljard dollar waard zijn.Eerder donderdag werd bekend dat Snapchat de komende twintig jaar onder toezicht komt te staan van een nog aan te wijzen privacywaakhond. Het bedrijf zou het niet zo nauw zou nemen met de regels.
Gebruikers voorgelogen
De Amerikaanse toezichthouder FTC liet al weten dat het van plan was stappen te ondernemen tegen Snapchat. De fotodienst beloofde gebruikers dat gedeelde foto's zichzelf zouden vernietigen, terwijl ze in de praktijk vaak nog maanden op telefoons en servers rondzwierven. Volgens de FTC wist Snapchat daarvan en heeft het bedrijf daarmee zijn gebruikers voorgelogen.
Contactpersonenlijsten
Dat Snapchat zonder medeweten van gebruikers complete contactpersonenlijsten van smartphones plukte, is ook iets waar de FTC niet bepaald enthousiast over is.
Twintig jaar in de gaten houden
Een boete hoeft Snapchat, voorlopig, niet te betalen. Wel krijgt het de verplichting aanzienlijk beter met de gegevens van zijn gebruikers om te gaan. Om te voorkomen dat de startup dat niet doet, wijst de FTC een privacywaakhond aan die Snapchat de komende twintig jaar in de gaten gaat houden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!