Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Smartphoneverzekering dekt vaak dubbelop

18-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone2_16.jpg
Een smartphoneverzekering is niet altijd nuttig. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
De premies van zo'n verzekering zijn vaak erg hoog in verhouding tot de prijs van het toestel en de voorwaarden zijn niet altijd overal even duidelijk. Volgens de bond is de toegevoegde waarde van de telefoonverzekering het dekken van een technisch defect. Veel andere schades worden al gedekt door een inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of reisverzekering. De smartphones zijn dus vaak dubbel verzekerd wanneer consumenten een speciale verzekering voor smartphones afsluiten.
De Consumentenbond onderzocht 22 verzekeringen. Slechts 9 daarvan halen een voldoende. De beste verzekering is ook de goedkoopste: de mobiele apparatuur verzekering van ANWB en Unigarant is geen specifieke smartphoneverzekering maar scoort een Testoordeel van 7,2 (€48). Actua Platinum Service krijgt eveneens een 7,2, maar is voor een toestel van €500 ruim 2 keer zo duur (€117).  Bron: Consumentenbond.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!