Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Smartphone rukt op en verdringt de pc

03-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
smartphone8_02.jpg
Nederlanders van dertien jaar en ouder gebruiken voor het eerst vaker de smartphone dan de pc om op internet te gaan. Afgelopen jaar was dat 57 procent, terwijl 52 procent de personal computer gebruikte om te surfen. Vooral jongeren tussen de 13 en 34 jaar zijn verknocht aan de smartphone.
Online met smartphone
De smartphone is al jaren met een opmars bezig als middel om te internetten. In 2011 gebruikte slechts 27 procent van de mensen de smartphone of mobiele telefoon om online te gaan. De laptop werd vorig jaar het meest gebruikt voor het internet (65 procent).
Twee uur online per dag
Nederlanders waren het afgelopen jaar gemiddeld twee uur per dag op internet te vinden. Voor jongeren tussen de 13 en 24 jaar was dat niet genoeg: zij waren gemiddeld drie uur per dag online. In 2013 bedroeg de gemiddelde surftijd onder Nederlanders nog één uur en 53 minuten per dag.
91 procent op internet
In ons land gebruikt inmiddels bijna 91 procent van de dertienplussers internet. Omgerekend zijn dit 12,8 miljoen mensen. De grootste groei kwam van de 65-plussers. In deze leeftijdsgroep is 66,4 procent van de mensen online. Een jaar eerder was dat nog 61,2 procent.
Voor de vierde keer in kaart gebracht
Een en ander blijkt uit een onderzoek dat de organisaties voor het Nederlandse radio-, print- en televisieonderzoek NLO, NOM en SKO hebben uitgebracht. Ze hebben het mediumgebruik onder huishoudens en individuen voor de vierde keer in kaart gebracht.
Het onderzoek laat verder zien dat meer mensen gebruikmaken van een digitaal platform om een krant te lezen. Ongeveer een op de vijf gebruikt hiervoor weleens een mobiele telefoon, smartphone of tablet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!