Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sluiting verzorgingstehuis treft hele wijk

11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_20.jpg
Als een verzorgingstehuis de deuren sluit, treft dit niet alleen de bewoners maar ook ouderen omwonenden raken voorzieningen kwijt. Dat is een van de conclusies uit een grote enquête van koepelorganisatie Actiz onder verzorgingstehuizen, meldt Trouw.
Voorzieningen
Het verzorgingstehuis lijkt volgens Actiz juist nodig om mensen langer thuis te laten wonen omdat zij gebruik maken van voorzieningen die het tehuis biedt. Met de enquête wilde Actiz uitzoeken hoe het ervoor staat met de sluiting verzorgingstehuizen, een van de gevolgen van het kabinetsbeleid om mensen langer thuis te laten wonen.
'Geen plannen voor sluiting'
Met de sluitingen lijkt het voorlopig mee te vallen. Van de 144 instellingen die de vragen hebben ingevuld, meldden slechts 18 organisaties dat zij de afgelopen periode een verzorgingstehuis hebben moeten sluiten. Twee derde laat weten daarvoor de komende jaren geen plannen te hebben. ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!