Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sluit ramen en deuren en schakel Bluetooth uit

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop_07.jpg
Je laptop, tablet, iPhone of iPad in de auto achterlaten wordt ten zeerste afgeraden. Dankzij een nieuw en kinderlijk eenvoudig systeem kunnen inbrekers via een bluetooth-tracker apparaten in uw auto opsporen. Daarvoor waarschuwt de Politie Haaglanden.
Bluetooth-tracker
Een gratis te downloaden app, zoals Bluetooth Finder, is al wat nodig is voor de inbrekers om hun gang te kunnen gaan. De tracker vangt het signaal op van een apparaat die een bluetooth signaal uitzendt. Hiermee kunnen de krakers achterhalen in welke voertuigen iets te halen valt. Ze slaan de achter-zijruit of achterruit in om vervolgens buit te maken.
Krakers actief in Zuid-Holland
Uit onderzoek blijkt dat de daders met name actief zijn in het centrum van Den Haag, Scheveningen en Zoetermeer en slaan toe op doordeweekse avonden tussen 18:00 en 20:00 uur.
'Geef autokrakers geen kans'
De politie organiseerde recent met verschillende partners een aantal preventieacties tijdens de campagne 'Geef autokrakers geen kans'. Er werden veel kostbare goederen in niet afgesloten auto's aangetroffen. Men bleek niet op de hoogte van het feit dat criminelen apparaten kunnen traceren middels een bluetooth-tracker. Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie momenteel extra toezicht en het advies aan u luidt: laat geen waardevolle spullen slingeren onder de stoel of in de kofferbak. Bron: Webwereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!