Kassa

'Sluit kroegen bij overtreding rookverbod'

28-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigaret_49.jpg
Het Openbaar Ministerie (OM) zou kroegen voor twee weken moeten kunnen sluiten als zij het rookverbod overtreden. Het kabinet zou het OM die mogelijkheid moeten geven. Dat zegt Clean Air Nederland. De stichting laat weten blij te zijn er wat het kabinet betreft weer een algeheel rookverbod in de horeca komt, maar dat de handhaving van het rookverbod minstens zo belangrijk is.
'Schrap uitzonderingen'
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) maakte bekend dat de uitzondering op de rookwet voor kroegen kleiner dan 70 vierkante meter en zonder personeel zal verdwijnen. Juist die uitzondering was de anti-rookorganisatie een doorn in het oog, omdat ook andere kroegen daardoor roken weer toe ging staan. Die zijn volgens de woordvoerder niet onder de indruk van ,,symbolische boetes'', maar wel van een tijdelijke sluiting.
Duidelijkheid
Volgens Clean Air Nederland zal een combinatie van een strikte handhaving en een rookverbod voor alle horeca meer duidelijkheid scheppen voor ondernemers en klanten. De staatssecretaris stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat ook het werk van de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ,,eenvoudiger uitvoerbaar'' wordt bij een rookverbod voor alle horeca.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!