Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Slooppremie gaat niet naar autoverkoper'

24-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3777346.jpg
De slooppremie voor oude auto's is voldoende transparant en verdwijnt niet ongezien in de zakken van autoverkopers. Dat bleek donderdag uit de antwoorden die minister Jacqueline Cramer (Milieu) gaf op Kamervragen over de manier waarop autoverkopers de regeling aanbieden.
,,De slooppremie dient altijd expliciet te worden vermeld op de koopovereenkomst van de nieuwe auto en staat los van overige kortingen die een autobedrijf kan geven op de aan te kopen auto'', aldus de minister. ,,De consument weet dus te allen tijde waar hij aan toe is.''
De slooppremie biedt bezitters van een oude auto extra korting bij de aanschaf van een nieuwer model. De Kamervragen waren een reactie op een artikel in de Volkskrant. Daarin werd gesteld dat autoverkopers ondanks de sloopregeling alleen de gebruikelijke inruilkorting op oude auto's bieden, om de extra slooppremie vervolgens in eigen zak te steken.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!