Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Slob wil hersluiting scholen door corona voorkomen

31 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
onderwijs school krijtbord 930

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) wil een nieuwe landelijke sluiting van scholen door corona voorkomen. Hij pleit in een interview met het AD voor het regionaal of plaatselijk sluiten van scholen indien nodig.

 De onderwijs stelt dat als er extra maatregelen nodig zijn, dat op school-, lokaal of regionaal niveau moet gebeuren. "De GGD en de veiligheidsregio kunnen dan ingrijpen en een school of meerdere scholen in een plaats, gemeente of regio sluiten. Dus niet dat als er in Amsterdam iets speelt, ook scholen in Groningen dicht moeten." Op enkele scholen geldt een mondkapjes verplichting. Slob sluit een landelijke verplichting uit. "We hebben adviezen gekregen en daaruit blijkt dat mondkapjes niet echt toegevoegde waarde hebben. Dat is dus niet nodig. Wij baseren onze keuzes op het OMT." Ook hoeven leerlingen onderling geen afstand te houden.

Volens Slob is een voorrang voor bepaalde beroepsgroepen, zoals leraren, nu niet aan de orde. "De inzet is dat iedereen - leraar, verpleegkundige of supermarktmedewerker - zo snel mogelijk getest kan worden. Daar gaan we op dit moment geen onderscheid in maken." Wel is minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) al aan het kijken hoe het testbeleid verder kan worden uitgebreid. Daarbij wil hij ook kijken of er bijvoorbeeld preventief kan worden getest bij groepen die een hoog risico hebben op besmetting of om anderen te besmetten. "Dit kan alleen op het moment dat we in Nederland echt voldoende testcapaciteit hiervoor hebben", tekende hij daarbij aan.

Bron: AD

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!