Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slob: nu ook 500 miljoen voor lagere inkomens

02-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_euro_11.jpg
De 500 miljoen euro lastenverlichting voor de middeninkomens moet gepaard gaan met een even hoog bedrag voor de lagere inkomens. Dat is de inzet van de ChristenUnie bij de komende begrotingsbesprekingen met kabinet en coalitie. Partijleider Arie Slob zei dat dinsdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.
Meevallers
Slob reageerde op het akkoord in de coalitie dat de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel gaat en er een half miljard voor lastenverlichting komt voor inkomens vanaf zo'n 40.000 euro per jaar. Dat bedrag kan volgens minister Jeroen Dijsselbloem gedekt worden uit financiële meevallers, maar verdere ruimte voor belastingverlaging is er volgens de PvdA-bewindsman niet meer.
Blij
Slob neemt daarmee geen genoegen, zei hij dinsdag. Hij is wel blij dat de strafbaarheid van illegalen wordt geschrapt. Slob had eerder gedreigd de samenwerking met de coalitie te verbreken als dat plan door zou gaan. Hij is naar zijn zeggen niet betrokken geweest bij het coalitie-overleg over de illegalenmaatregelen en de lastenverlaging.
Geen meerderheid
Naar verwachting schuiven ChristenUnie, D66 en SGP volgende week met VVD, PvdA en minister Dijsselbloem aan tafel om te overleggen over de begroting van volgend jaar. Het kabinet heeft de drie 'bevriende' oppositiepartijen nodig omdat het in de Senaat geen meerderheid heeft.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!