Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sligro wijst bod op supermarkten EMTÉ af

06-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sligro 930x520
Sligro heeft een overnamebod op zijn supermarktketen EMTÉ van de hand gewezen. Dat maakte de onderneming donderdag bekend, zonder de geïnteresseerde partijen bij naam te noemen. De Telegraaf had eerder gemeld dat Jumbo samen met een andere partij zijn branchegenoot zou willen inlijven.
'Vaker benaderd'
Sligro laat weten dat het ,,met enige regelmaat'' benaderd wordt met voorstellen tot een overname van of samenwerking met EMTÉ. ,,Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun'', aldus het groothandelsbedrijf. Jumbo wilde niet reageren op geruchten in de markt.
EMTÉ kampt al langer met een dalende omzet, terwijl de meeste branchegenoten de verkopen juist zien stijgen. De introductie van een nieuwe winkelformule heeft het tij tot dusver niet kunnen keren. Daarom houdt Sligro momenteel verschillende toekomstscenario's tegen het licht. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers, over twee weken, presenteert het bedrijf de uitkomsten van die evaluatie.
Daarbij houdt Sligro naar eigen zeggen alle opties open. Maar een verkoop van de geplaagde supermarkttak, waar sommige analisten die het bedrijf volgen al geruime tijd voor pleiten, heeft volgens topman Koen Slippens en financieel directeur Rob van der Sluijs, ,,duidelijk niet onze voorkeur''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!