Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slechte verkoop videogames door gratis spellen

14-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
playstation_ps3_sony_02.jpeg
Door goedkope en gratis spellen op iPhones, iPads en Facebook is de verkoop van videogames verslechterd. De verkoop daalde in april met 26 procent. Dat meldt Nu.nl naar aanleiding van cijfers van onderzoeksbureau NPD Group, waar Amerikaanse media over berichten.
De daling van de verkoop is de scherpste daling in bijna een jaar. De markt van videogame hardware, software en accessoires had afgelopen maand een totale omzet van 766 miljoen dollar, oftewel 608 miljoen euro. Vorig jaar april was dat nog 1,03 miljard dollar, 820 miljoen euro. Sommige deskundigen en analisten maken zich zorgen om goedkope en gratis spellen. Deze zorgen zijn toegenomen door de slechte verkoopcijfers van afgelopen maand. Er zijn echter ook deskundigen die optimistisch blijven. Dit jaar komen er namelijk nog een aantal grote titels op de markt. Ook komen Sony en Microsoft later dit jaar waarschijnlijk met nieuwe technologie die bewegingen van de spelers en controllers verwerken in de games. Nintendo komt met een 3D-versie van de Nintendo DS. De verkoop van consoles was in april beter. De verkoop van de PlayStation 3 van Sony en de Xbox 360 van Microsoft steeg, alleen de verkoop van de Nintendo DS daalde, met wel 71 procent ten opzichte van vorig jaar april. Bron: Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!