Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slecht weer zit ijsverkoop Unilever dwars

19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
unilever-logo930x520
Unilever heeft in het afgelopen kwartaal door tegenvallend zomerweer in Europa minder ijs verkocht dan een jaar eerder. De voedingsmiddelengigant had ook last van de effecten van natuurgeweld in met name Noord-Amerika en van negatieve wisselkoerseffecten.

Krimp opbrengsten

Het bedrijfsonderdeel waar de ijsjes van onder meer Ben & Jerry's en Magnum onder vallen zag zijn opbrengsten met 6,7 procent krimpen. De winstgevendheid van die divisie liep wél op, onder meer door nieuwe producten zoals een kuipje met Magnum-ijs te introduceren. De totale omzet van Unilever liep in de afgelopen drie maanden terug met 1,6 procent tot 13,2 miljard euro. De omzet pakte lager uit dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Unilever maakte geen winstcijfers bekend.
Op autonome basis dikte de onderliggende omzet met 2,6 procent aan, waar kenners rekenden op 4 procent. Voor heel het jaar denkt het concern dat deze opbrengsten zullen groeien in een bandbreedte van 3 tot 5 procent. ANP

Meer over:

ijsverkoop, unilever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!