Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slecht weer zegen voor overdekte pretparken

17-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
speeltuin.jpg
Het aanhoudend slechte weer zorgt voor extreme drukte bij de overdekte pretparken. Hun bezoekersaantallen zijn al snel twee keer zo hoog als op een zomerdag zonder regen. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP.
Verdubbelde bezoekersaantallen
KidZcity in Utrecht heeft deze langdurige drukte nog nooit meegemaakt. ,,Het gebeurt wel eens dat óf het voorjaar óf de zomer regenachtig is, maar het was nog nooit in beide perioden zo druk," vertelt een woordvoerder. ,,Ons dagelijkse bezoekersaantal is echt veel meer dan verdubbeld." Toch vallen de rijen bij de glijbanen nog heel erg mee: ,,We zijn geen Efteling, we hebben nog geen bordjes nodig om de wachttijden aan te geven."
Onderhoud
In de 25 speelparken van Ballorig is het onderhoud van de speeltoestellen voorlopig op de lange baan geschoven. ,,Dat kan nu echt niet, we hebben het momenteel net zo druk als in de winter of de meivakantie", licht een woordvoerder toe. Hij schat dat de omzet op een regenachtige dag 60 tot 70 procent hoger dan normaal ligt. Soms zitten de speeltuinen zelfs vol, waardoor nieuwe bezoekers pas naar binnen mogen als anderen zijn vertrokken.
Personeel
Ook bij Speelstad Oranje zijn de bezoekersaantallen verdubbeld. Daar kijkt men elke ochtend om 09.00 uur vol verwachting uit het raam: regent het, dan wordt al het personeel dat stand-by staat meteen opgeroepen om te werken. ,,Op dat tijdstip besluiten mensen wat ze die dag gaan doen. Als het regent, moeten we die dag alles op alles zetten om alles in goede banen te leiden", aldus een zegsvrouw. Omdat de zomervakantie nog niet is begonnen in het noorden, komen er nu drie soorten bezoekers tegelijk: gezinnen die een dagje uit zijn, schoolreisjes en kinderfeestjes die nog vlak voor de vakantie plaatsvinden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!