Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slecht weer goed voor bloemenhandel

15-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rozen_groot_02.jpg
Het slechte zomerweer stimuleert de verkoop van bloemen. Mensen blijven meer thuis en maken het binnen gezellig. De omzet van FloraHolland was afgelopen maand 17 procent hoger dan een jaar eerder. Volgens de bloemenveiling speelt het weer een belangrijke rol bij de handel.
KNMI
Het KNMI karakteriseert juli van dit jaar als ,,zeer nat en koel met weinig zon.'' Juli in 2010 was volgens de meteorologen daarentegen ,,zeer warm en zeer zonnig''. Volgens een woordvoerder van FloraHolland gaat het om ,,twee uitersten'' en is daarbij te zien dat het weer van invloed is.
Donker en slecht weer
Bij donker en slecht weer daalt de aanvoer omdat de productie van de bloemen dan minder groot is. De vraag van de consument neemt dan juist toe. Meer vraag en minder aanbod leiden tot een hogere prijs op de veilingklok. In juli was de prijs van de snijbloemen zo'n 20 procent hoger dan een jaar eerder.
Bloemenveiling
De bloemenveiling moet het vooral hebben van uitvoer, maar het weer was vorige maand in belangrijke exportlanden als Duitsland, Engeland en Frankrijk ook niet bijster goed. Ook de afgelopen dagen was het weer slecht, maar dat geldt ook voor augustus van vorig jaar. Op dit moment zijn de verschillen in omzet bij de veiling al weer een stuk kleiner dan vorig jaar of zelfs verdwenen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!