Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slecht slapende kinderen al jong dik

07-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moeder-kind_01.jpg
Kinderen jonger dan vijf jaar die onvoldoende nachtrust krijgen, hebben een grotere kans om al jong te dik te worden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat maandag werd gepubliceerd.
De onderzoekers vonden een sterke samenhang tussen een te korte nachtelijke slaapduur van kinderen in hun eerste vijf levensjaren en de ontwikkeling van obesitas in de leeftijd tussen vijf en negen jaar. De wetenschappers hielden in hun onderzoek rekening met andere factoren die van invloed zijn op het ontstaan van obesitas, zoals lichaamsbeweging en het gewicht van de ouders.
De gegevens van tweeduizend Amerikaanse kinderen werden in het onderzoek betrokken. De wetenschappers publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. In de Verenigde Staten kampt ongeveer 17 procent van de kinderen met obesitas, ofwel zwaar overgewicht. Bijna een derde heeft overgewicht.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!