Kassa

Slecht gekozen scootmobiel levensgevaarlijk

18-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scootmobiel_01.jpg
Ouderen kiezen niet altijd een scootmobiel dat bij hen past en zijn daarom onbedoeld een gevaar op de weg. Dat schrijft de Sp!ts maandag.
Volgens de krant zitten veel bestuurders op een wagentje dat niet voor hen geschikt is. De karretjes zijn te groot, te klein, te dik of te dun of ze rijden veel te hard. Volgens ouderenbond ANBO en kenniscentrum voor zorg Vilans wordt het verkeer veiliger als bestuurders een passend scootmobiel zouden kiezen..
Het aantal ongevallen met scootmobielen is de afgelopen jaren flink gestegen. Sinds 2006 is het aantal ouderen dat op de spoedeisende hulp belandt bijna verdubbelt. Ieder jaar komen ongeveer vijf mensen om het leven na een scootmobielongeval. ANP/Sp!ts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Jean Festraets.
Jean Festraets.10 jun. 2020 - 11:02

Politiekers meerderheden maken de " Wetten " en zouden een wet moeten maken die de verkopers moet verplichten om de mensen, voor zij iets kopen, eerst volledig en juist moeten informeren over hun toestellen die zij verkopen, zonder de mensen te kunnen verplichten: iets bij hen te verkopen.Indien dit bewezen NIET gedaan wordt of werd bij verkoop en de koper hierdoor  een ongeval krijgt , zou men de verkoper een degelijke boete doen betalen en dat ongeluk volledig doen vergoeden. Jean.F.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!