Kassa

Slagerijen maken vlees nog steeds roder met sulfiet

  •  
19-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Vlees Suermarkt 930x520
Slagerijen stoppen nog altijd sulfiet in vlees om het een mooi rood kleurtje te geven, terwijl dat niet is toegestaan. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Consument niet geïnformeerd

De NVWA onderzocht 42 vleesverwerkers waarvan bekend was dat ze sulfiet hadden afgenomen van een leverancier in additieven. De slagerijen gebruikten de verboden stof in o.a. rundergehakt, tartaar, poulet, hamburgers, saucijzen en andere vleesbereidingen. Geen één bedrijf dat sulfiet gebruikte verstrekte deze info aan de consument. De 42 slagerijen zijn door de NVWA beboet met minimaal 525 euro per overtreding.

Slechte kwaliteit verhuld

Sulfiet is niet toegestaan omdat het kan verhullen dat vlees niet vers is of van slechte kwaliteit. De stof kan bij consumenten ook overgevoeligheidsreacties opleveren. Bron: NVWA / ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

costnix
costnix19 jun. 2019 - 15:33

Die sulfiet zal ook wel in de wijn toegevoegd worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!