Kassa

Slachtofferhulp helpt familie ic-patiënten

06-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter ziekenhuis 1127
Slachtofferhulp Nederland gaat vanaf maandag familie bijstaan van patiënten op de intensive care. Verpleegkundigen en intensivisten komen vanwege de drukte op de ic's door corona daar nauwelijks aan toe. Normaal gesproken staan zij familieleden en andere naasten bij.
"Wij hebben Slachtofferhulp Nederland daarom gevraagd om de ondersteuning van ic-patiënten en hun naasten de komende tijd te verzorgen", zegt Marianne Brackel, voorzitter van patiëntenorganisatie IC Connect. "Het gaat daarbij om de naasten en nabestaanden van alle ic-patiënten, dus niet alleen coronapatiënten."

Ingrijpend en emotioneel

Slachtofferhulp zegt dat de situatie op de ic-afdelingen door veel mensen als zeer ingrijpend en emotioneel wordt ervaren. In het bijzonder omdat familieleden niet of slechts zeer beperkt bij de patiënt in de buurt mogen komen. "Als je bedenkt wat deze patiënten en hun naasten nu meemaken, is het heel fijn dat wij er voor hen kunnen zijn", zegt Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland.
Volgens Jansen wordt door vroegtijdig hulp te bieden bij een traumatische ervaring de kans op langer durende psychische klachten verkleind. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!