Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slachterij moet verdacht vlees terughalen

06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paardenvlees_15.jpg
Slachterij Van Hattem uit Dodewaard moet alle partijen vlees terughalen die tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 zijn geleverd. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA het bedrijf donderdag gesommeerd. In de partijen is mogelijk paardenvlees verwerkt.
Diepvries
Het is niet ongebruikelijk dat geslacht vlees jarenlang in diepvriezers opgeslagen ligt. Ook kan vlees verwerkt zijn tot andere producten zoals soep, kant-en-klaarmaaltijden en snacks. De NVWA houdt er echter rekening mee dat een deel van de in totaal 28.000 ton vlees al opgegeten is.
Het slachthuis had zelf maandagavond al besloten om een deel van sinds 1 januari 2012 geleverd vlees terug te roepen. Het ging om partijen paardenvlees en producten waarin paardenvlees volgens het bedrijf terecht kon zijn gekomen. De NVWA wil nu dat al het geleverde vlees, van rund, paard, schaap en geit, terugkomt.
'Herkomst onduidelijk'
Van Hattem kwam vorige week in opspraak toen de NVWA de verdenking van gesjoemel met paardenvlees bekendmaakte. Het bedrijf had tot maandag de tijd om alle papieren en administratie in te leveren. Volgens de NVWA blijft ook na bestudering van deze administratie de herkomst van sommige vleespakketten onduidelijk. Het bedrijf heeft toegegeven dat aangeleverde paarden soms niet geschikt werden geacht voor de slacht. Maar wat er daarna met die dieren is gebeurd, is een raadsel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!