Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Slaafvrije chocoladerepen stap dichterbij'

18-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chocola-930x520
Chocolademaker Tony's Chocolonely slaat de handen ineen met de Belgisch-Franse toeleverancier Barry Callebaut. De samenwerking moet ervoor zorgen dat de chocolade in de repen van het Amsterdamse bedrijf binnenkort alleen nog gemaakt wordt van duurzame en volledig traceerbare cacaobonen.
Cacaobotertank
Om dat te kunnen garanderen, installeert Barry Callebaut speciaal voor Tony's Chocolonely een nieuwe cacaobotertank. Daarin worden alleen cacaobonen verwerkt die zijn ingekocht bij coöperaties in Ivoorkust en Ghana waar het Nederlandse bedrijf mee samenwerkt. Van die producenten staat vast dat zij geen gebruikmaken van slavenarbeid.
Een grote stap
Tony's Chocolonely is voortgekomen uit het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, dat sinds 2003 aandacht vraagt voor misstanden bij de productie van cacao. Het bedrijf wil bewijzen dat het mogelijk is om chocolade te produceren zonder dat daar ergens in de productieketen slavernij of kinderarbeid aan te pas komt.
De chocolademaker noemt de samenwerking ,,een grote stap'' in de goede richting. Topman Antoine de Saint-Affrique van Barry Callebaut sprak van ,,een mijlpaal in onze inspanningen om volledig duurzame producten te leveren aan onze klanten''. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. ANP.

Meer over:

cacao, slaaf, chocolade
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!