Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Skimmen in 2014 verleden tijd'

04-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_21.jpg
De Nederlandse banken hebben de schade als gevolg van skimming en fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar flink zien afnemen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maakte woensdag bekend dat de schade door skimmen in de eerste 6 maanden van dit jaar uitkomt op 5,9 miljoen euro; in de tweede helft van vorig jaar was dat nog 10,8 miljoen.
Fraude met internetbankieren kostte de banken 4,2 miljoen euro, ook veel lager dan vorig jaar. Volgens de NVB kunnen de banken potentiële fraude steeds beter herkennen en voorkomen. Verder stelde de vereniging dat consumenten door campagnes beter op de hoogte zijn en minder vaak in de trucs van oplichters trappen.
Probleem opgelost
Skimmen, de techniek waarmee criminelen pinpassen kopiëren en bankrekeningen leegzuigen, is na dit jaar verleden tijd. Dat zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) tegenover De Telegraaf.
ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!