Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Situatie verzekeringssector zorgelijk'

05-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zorg_hartritmemeter_ziekenhuis_t_08.jpg
De verzekeringssector heeft het moeilijk en dat geldt vooral voor de levensverzekeraars. De sector zal de komende jaren verder krimpen en dat zal banen kosten. Dat stelt de Commissie Verzekeraars die vorig jaar werd ingesteld op verzoek van de Tweede Kamer.
Reputatie
De stand van zaken in de sector is zorgelijk, aldus de commissie. Dat komt vooral door de lage rente en de concurrentie van andere financiële producten. Ook zijn de kosten bij levensverzekeraars vaak nog te hoog en is de reputatie van de sector nog altijd niet hersteld na problemen met beleggingsverzekeringen.
Flexibele pensioenproducten
De commissie stelt dat de huidige situatie ook kansen biedt voor verzekeraars in pensioenen met een hoge mate van zekerheid voor de latere leeftijd en voor verzekeraars die flexibele pensioenproducten bieden aan de groeiende groep zzp'ers. De overheid zou er goed aan doen om via wet- en regelgeving meer flexibele pensioenproducten mogelijk te maken.
Hoorzitting
PvdA-Kamerlid Henk Nijboer, die vorig jaar het initiatief nam tot de instelling van de Commissie Verzekeraars, wil een hoorzitting met de commissie, met de Autoriteit Financiële Markten, met De Nederlandsche Bank en met wetenschappers. Daarin wil Nijboer weten ,,hoe de belangen van mensen met een verzekering centraal kunnen worden gesteld. Zo kunnen aan zzp'ers betere en betaalbare pensioen-en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden aangeboden.'' Hij wil van deelnemers aan de hoorzitting ook weten wat de politiek kan doen om dit mogelijk te maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!