Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Site biedt slachtoffer mensenhandel hulp

18-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_blauw_35.jpg
Slachtoffers van mensenhandel, deskundigen, hulpverleners en anderen die hulp of informatie willen, kunnen vanaf donderdag een speciale website raadplegen. Hierop staan allerlei partijen en instanties vermeld die zich bezighouden met de hulpverlening op dit terrein.
Toegankelijke en overzichtelijk aanbod
Aan www.wegwijzermensenhandel.nl doen verschillende ministeries mee. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie vindt het belangrijk dat er een goed toegankelijk en overzichtelijk aanbod is van instanties. Hij wijst erop dat mensenhandel nog steeds toeneemt.
Uitbuiting
De problemen die slachtoffers hebben, lopen erg uiteen. Dat komt omdat mensenhandel zich op verschillende manieren manifesteert. Het kan gaan om seksuele uitbuiting en arbeidsuitbuiting maar mensen kunnen ook worden gedwongen om criminele activiteiten uit te voeren.
Signalen
Als signalen over dit soort misstanden sneller worden opgepikt af aangemeld, kunnen daders ook doelmatiger worden aangepakt, is de gedachte. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!