Kassa

Sinterklaas let op de kleintjes

22-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cash-euro-briefgeld_75.jpg
Sinterklaas is dit jaar minder geld kwijt aan cadeautjes voor de kinderen. Een zak vol chocolade, snoep en speelgoed is 1,1 procent goedkoper dan een jaar geleden. Maar cadeautjes voor volwassenen zijn juist duurder. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Economisch Bureau van ING.
Druk met inkopen
Sinterklaas is deze weken druk met zijn inkopen. Een meevaller voor de sint is dat speelgoed het afgelopen jaar 3,9 procent goedkoper werd. Ook snoep daalde iets in prijs, gemiddeld met 0,4 procent. Dankzij de lagere prijzen van speelgoed en snoep is de goedheilig man voor kinderen goedkoper uit dan vorig jaar.
Chocolade
Chocolade is wel fors in prijs is gestegen, de lekkernij is 4 procent duurder. Maar aangezien de sint slechts een deel van zijn budget aan chocoladeletters uitgeeft, is een zak met chocolade, snoep en speelgoed toch lager geprijsd.
Cadeaus voor volwassenen
Doet Sinterklaas tegelijk inkopen voor jong en oud, dan is hij dit jaar 2,3 procent duurder uit. Enkele populaire cadeaus voor volwassenen zijn het afgelopen jaar fors in prijs gestegen. Zo zijn sieraden door de opgelopen goudprijs een stuk duurder (10 procent) en dat voelt de sint in zijn portemonnee. Ook boeken (5 procent) en geurtjes (1,9 procent) stegen in prijs. Dvd's daarentegen werden goedkoper (2 procent).
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!