Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sinds zaterdag coronabewijs nodig in horeca, evenement of musea

27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
562 keer bekeken
  •  
qrcode930x520
Iedereen vanaf 13 jaar heeft sinds zaterdag een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan een horecazaak, (sport)evenement of een kunst- en cultuurinstelling. Eigenaren of organisatoren zijn verplicht mensen te controleren voor ze hen toelaten. Bij de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) heeft dit op de eerste dag en eerste nacht van invoering niet geleid tot problemen.
Door de ingang van de nieuwe coronaregels moet je gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest hebben of een corona-infectie hebben doorgemaakt en daar een herstelbewijs van hebben. Als je dan naar een museum, evenement of horecagelegenheid gaat, hoef je geen anderhalf meter afstand te houden van anderen. Wel horen alle locaties nog om middernacht dicht te gaan.

In Nijmegen onenigheid tussen horecagelegenheid en gemeente

In Amsterdam en Utrecht verliep alles relatief rustig, in Nijmegen is er wat onenigheid geweest tussen een horecagelegenheid en de gemeente. Zo is in Nijmegen een restaurant door de gemeente gesloten. Hierna is door de rechter gevraagd aan beide partijen om de schorsing te overleggen, waarna de burgemeester besloot de sluiting op te heffen. De gemeente Utrecht geeft aan maatregelen voor te bereiden voor als een horecagelegenheid niet moedwillig mensen controleert op een toegangsbewijs. In onder andere Den Haag en Hilversum waren protesten tegen de invoering van het QR-bewijs. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!