Kassa

Sinds zaterdag coronabewijs nodig in horeca, evenement of musea

27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
544 keer bekeken
  •  
qrcode930x520
Iedereen vanaf 13 jaar heeft sinds zaterdag een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan een horecazaak, (sport)evenement of een kunst- en cultuurinstelling. Eigenaren of organisatoren zijn verplicht mensen te controleren voor ze hen toelaten. Bij de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) heeft dit op de eerste dag en eerste nacht van invoering niet geleid tot problemen.
Door de ingang van de nieuwe coronaregels moet je gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest hebben of een corona-infectie hebben doorgemaakt en daar een herstelbewijs van hebben. Als je dan naar een museum, evenement of horecagelegenheid gaat, hoef je geen anderhalf meter afstand te houden van anderen. Wel horen alle locaties nog om middernacht dicht te gaan.

In Nijmegen onenigheid tussen horecagelegenheid en gemeente

In Amsterdam en Utrecht verliep alles relatief rustig, in Nijmegen is er wat onenigheid geweest tussen een horecagelegenheid en de gemeente. Zo is in Nijmegen een restaurant door de gemeente gesloten. Hierna is door de rechter gevraagd aan beide partijen om de schorsing te overleggen, waarna de burgemeester besloot de sluiting op te heffen. De gemeente Utrecht geeft aan maatregelen voor te bereiden voor als een horecagelegenheid niet moedwillig mensen controleert op een toegangsbewijs. In onder andere Den Haag en Hilversum waren protesten tegen de invoering van het QR-bewijs. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

geem02
geem0227 sep. 2021 - 9:22

Volgens de Jonge en Rutte meer vrijheid. Voor mij meer dienen onder het juk van de regering. Vele die niet welkom zijn bij bieb, theater, film. etc. Ja niet geprikten kiezen ervoor nee het word ons opgelegd. Niet geprikt dan zijn er sancties. Er zijn ook een antaal die niet geprikt kunnen worden en leterlijk uren onder weg voor een vinkje. Ik had gehoopt dat KASSA daar meer een zaak van zou maken want met die QR code die zeker meer en meer ingevoerd word wat gaat betekenen als je niet in de pas loopt je geblokkeerd wordt, wat nu al letterlijk in China gebeurd als je daar enkele keren in de fout gaat dan verlies je privileges en ik weet zeker die QA controle van nu is een begin.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe27 sep. 2021 - 11:25

Gevaccineerden zijn uren in de weer geweest voor die vaccinaties. Twee keer reizen naar huisarts/GGD, wachten enzovoort. Daarna ook nog zorgen voor een bewijs in een app of op papier. Ongevaccineerden zijn overal welkom. Wat u zegt klopt niet. Maar als je niet gevaccineerd bent kun je een gratis test doen als bewijs. Ook even wat moeite doen. Net als gevaccineerden. Die app vertoont alleen een paar letters en cijfers. Nergens is die code naar een persoon te herleiden als u het theater in gaat. En bovendien: bent u bang om gevolgd te worden door die spionerende overheid dan kunt u ook een papieren code laten zien. Papier is niet te volgen, wel zo veilig. Het begin van Chinese toestanden? Kijk naar de feiten, gebruik uw gezonde verstand en laat u niet leiden door dubieuze van-horen-zeggen losse flodders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!