Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Shell zet grote stap in ethanol

02-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_logo_01.jpeg
Shell wil fors investeren in de productie van de biobrandstof ethanol. Samen met de Braziliaanse ethanolproducent Cosan wil het energieconcern marktleider worden in de productie van de biobrandstof. Shell meldde maandag een voorlopige overeenkomst te hebben getekend met Cosan.
Het samenwerkingsverband heeft een totale waarde van 12 miljard dollar. Beide concerns voegen verscheidene bestaande activiteiten in Brazilië samen. Shell biedt het nieuwe bedrijf onder meer distributiemogelijkheden.
Suiker is de belangrijkste grondstof voor ethanol. Met een huidige capaciteit van zeker 2 miljard liter per jaar, is de aanstaande joint venture een van 's werelds grootste ethanolproducenten.
De bedoeling is dat de productie de komende jaren flink wordt opgeschroefd. Cosan en Shell praten nog over de voorwaarden voor een definitief contract. Cosan is momenteel een van de grootste verwerkers van suikerriet ter wereld. ANP.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!