Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Shell verstoot Wal-Mart als grootste ter wereld

09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1523852.jpg
Shell is het grootste bedrijf ter wereld. Met een omzet van 458 miljard dollar heeft het Nederlands-Britse energieconcern het Amerikaanse detailhandelsconcern Wal-Mart van de troon gestoten. Bovendien is Shell ook branchegenoot ExxonMobil voorbijgestreefd.
Dat blijkt uit de jongste rangschikking van de Fortune 500, een Amerikaans zakenblad. Het blad rangschikt bedrijven op basis van hun jaaromzet over 2008.
De eerste vijf plekken worden op Wal-Mart na door olie- en gasconcern bezet. Naast Shell (1) en ExxonMobil (2) complementeren BP (4) en Chevron (5) de topvijf.
Het is de eerste keer dat Shell de nummer 1-positie bekleed. De afgelopen twee jaar bezette Wal-Mart die plek. Shell is overigens niet het meest winstgevende bedrijf. Het concern bezet de derde plek op die lijst en moet ExxonMobil (1) en Gazprom (2) voor zich laten.
Bij de eerste honderd bedrijven komt nog een Nederlands bedrijf voor. Financieel concern ING staat op plaats acht, een plek lager dan vorig jaar. Grote concerns als Rabobank (147), Ahold (187) en Philips (195) volgen op gepaste afstand.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!