Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Shell mag groene energie leveren aan Nederlandse huishoudens

26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
energie windenergie windmolen 1127
Shell mag binnenkort groene energie leveren aan Nederlandse huishoudens. Tegen het einde van het jaar kunnen klanten kiezen voor Shell Energy, verwacht het bedrijf. De energie wordt opgewekt op windmolen- en zonneparken. 
Shell heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument en Mark (ACM) om toe te treden op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf wil naast groene energie ook CO2-compenserend aardgas aanbieden.
In Duitsland en Groot-Britannië is het bedrijf daar al mee begonnen. In Nederland gaat Shell de concurrentie aan met energieleveranciers Eneco, Vattenfall en Essent.

Wind- en zonneparken

Shell heeft in Nederland meerdere wind- en zonneparken staan. Eind maart startte de bouw van een nieuw zonnepark in Sas van Gent-Zuid. Deze energie verkoopt Shell op de vrije markt. In de toekomst wil het bedrijf meer groene stroom gaan leveren die rechtstreeks van eigen hernieuwbare energieparken komt. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!