Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

SGR: voucherfonds start volgende week

2 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
386 keer bekeken
  •  
vakantie reisverzekering koffer zon zee strand 1127
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verwacht dat het voucherfonds volgende week van start gaat. Vanaf dat moment kunnen reisorganisaties aankloppen voor een lening, zodat zij de vouchers van hun klanten kunnen vergoeden.
De Nederlandse overheid stelt 400 miljoen euro beschikbaar voor het fonds. Hiervoor was wel goedkeuring van de Europese Commissie nodig. Die kwam er deze week.

Voor 600 miljoen aan vouchers

SGR heeft alvast van diverse reisorganisaties beoordeeld of zij in aanmerking komen om gebruik te maken van het voucherfonds. De eerste uitbetalingen laten iets langer op zich wachten, legt SGR-directeur Erik Jan Reuver uit. "Touroperators moeten eerst vouchers terugbetalen aan hun klanten en dan kunnen ze pas een lening aanvragen voor 80 procent van het uitbetaalde bedrag."

Om die reden kan de SGR ook nog geen inschatting maken hoeveel geld de touroperators direct zullen claimen. Er staat voor ruim 600 miljoen euro aan coronavouchers open. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar