Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

SGP wil geld voor campagne tegen vreemdgaan

17-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kees-van-der-Staaij.jpg
De SGP roept mensen op geld te geven voor een publiekscampagne tegen overspel. Met teksten op billboards in het hele land wil de partij reclame maken voor trouw in relaties.
Website
Dat kondigde partijleider Kees van der Staaij maandagavond aan in het televisieprogramma Pauw. Ook komt er een website waarop wordt verwezen naar adviezen om relaties ,,te verfrissen en te versterken''. Van der Staaij wil de campagne financieren via crowdfunding. Hij denkt 150.000 euro nodig te hebben. Maar het liefst heeft hij twee of drie keer zoveel om een ,,helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid'' te geven.
Schade
De SGP keerde zich eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij waarschuwt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt.
Politiek taboe
,,Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen'', aldus Van der Staaij in een toelichting.
In Pauw deed hij alvast een suggestie voor een slogan: 'Je bent een rund als je met je relatie stunt'. ANP

Meer over:

relatie, sgp, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!