Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

SER wil individuele rekening voor leven lang leren

29-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_SER_930x520
De Sociaal-Economische Raad vindt dat er een individuele rekening moet komen voor een leven lang leren. Dat staat volgens Het Financieele Dagblad  in een nieuw advies over het thema dat de SER woensdag opnieuw van de grond probeert te krijgen.
Eigen bijscholing
De individuele leerrekening is volgens de krant, die het advies al heeft ingezien, het belangrijkste wapenfeit. Werknemers moeten ermee meer verantwoordelijkheid krijgen over hun eigen bijscholing. Werknemers, werkgevers en sectorale scholingsfondsen kunnen geld storten op de rekening, die gunstig fiscaal behandeld moet worden door de overheid. Ook moet er controle op komen dat werkgevers en werknemers de rekening daadwerkelijk aan scholing besteden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

harmsen
harmsen7 apr. 2017 - 12:17

Geldt dit ook voor oudere mensen met een arbeidsbeperking? Of zijn zij daarvan uitgesloten?  Als er in een omgeving weinig of geen werkgelegenheid is in bepaalde richtingen, heeft scholing geen zin. Werk is er toch niet. In mijn omgeving is dit namelijk het geval.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!