Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

SER wil individuele rekening voor leven lang leren

29 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_SER_930x520
De Sociaal-Economische Raad vindt dat er een individuele rekening moet komen voor een leven lang leren. Dat staat volgens Het Financieele Dagblad  in een nieuw advies over het thema dat de SER woensdag opnieuw van de grond probeert te krijgen.
Eigen bijscholing
De individuele leerrekening is volgens de krant, die het advies al heeft ingezien, het belangrijkste wapenfeit. Werknemers moeten ermee meer verantwoordelijkheid krijgen over hun eigen bijscholing. Werknemers, werkgevers en sectorale scholingsfondsen kunnen geld storten op de rekening, die gunstig fiscaal behandeld moet worden door de overheid. Ook moet er controle op komen dat werkgevers en werknemers de rekening daadwerkelijk aan scholing besteden. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harmsen
harmsen7 apr 2017 - 12:17

Geldt dit ook voor oudere mensen met een arbeidsbeperking? Of zijn zij daarvan uitgesloten?  Als er in een omgeving weinig of geen werkgelegenheid is in bepaalde richtingen, heeft scholing geen zin. Werk is er toch niet. In mijn omgeving is dit namelijk het geval.