Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

“SER-advies sloeg platformwerkers over”

08-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
overleg 1127

Volgens zes platformbedrijven, waaronder Temper, Deliveroo en Uber, zijn de belangen platformwerkers grotendeels overgeslagen bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers. Ook het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) behartigt hun belangen niet, stellen de bedrijven.

Eerder dit jaar hebben de vakbonden en werkgevers een overeenstemming bereikt over de hervorming van de arbeidsmarkt. Daarbij wordt flexwerk aan banden gelegd. Het SER-advies pleit daarnaast voor het afschaffen van nulurencontracten, ook zouden werknemers nog maximaal drie jaar in tijdelijk dienstverband mogen werken, alvorens een vaste functie te krijgen.

Onderzoek onder bijna 1300 werknemers

De platformondernemingen hebben onderzoek gedaan onder bijna 1300 werknemers die via de platforms werken. Daaruit blijkt volgens hen dat de werknemers de flexibiliteit en vrijheid juist fijn vinden; ze verkiezen dat boven een vaste baan. 

Oproep aan de politiek

"Dit onderzoek sterkt onze oproep aan de politiek, omdat het bevestigt dat er geen draagvlak is voor het inperken van de arbeidsvrijheid van meer dan honderdduizend tevreden platformwerkers", aldus Niels Arntz; oprichter van één van de bedrijven.  Hij benadrukt daarbij dat ook in juni al een oproep is gedaan om tot gesprekken te komen waarin de belangen van platformwerkers worden meegenomen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!