Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sensor loodst automobilist door het verkeer

05-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
automobillist_09.jpg
Enkele honderden inwoners van Assen krijgen speciale apparatuur in hun auto ingebouwd die hun voortdurend voorziet van persoonlijke verkeersinformatie in en rond de Drentse hoofdstad. Dat is mogelijk door een netwerk van sensoren langs het weggennet, die 24 uur per dag de intensiteit van het verkeer meten.
Persoonlijke verkeersinformatie
Dat maakten initiatiefnemer Sensor City Assen, de overheid en een consortium van bedrijven woensdag bekend. Het netwerk geeft automobilisten alternatieve routes om de snelste weg door de stad te vinden, laat verkeerslichten op groen springen als het op bepaalde kruisingen druk is en leidt reizigers naar gereserveerde parkeerplaatsen. Ook kunnen deelnemers aan het experiment het advies krijgen om wegens drukte eerder te vertrekken of dat ze beter met het openbaar vervoer kunnen reizen.
Sensor City
Sensor City is een grootschalig meetnetwerk van sensoren die de klok rond de verkeersdruk, het geluid en de luchtkwaliteit meten. De gegevens worden verzameld en verwerkt in een datacentrum. Het experiment moet leiden tot minder files en het terugdringen van verkeerslawaai en -vervuiling. Assen is aangewezen als internationale proeftuin voor sensortechnologie.
Het project Sensor City wordt gefinancierd door de Europese Unie, het Rijk, provincie Drenthe, gemeente Assen en een consortium van 14 bedrijven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!