Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Senioren lopen geld mis van toeslagen'

13-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
geld2-930x310
Senioren weten vaak niet dat ze in aanmerking voor huur- en zorgtoeslag. Ze lopen hierdoor mogelijk jaarlijks duizenden euro's mis.
Dat melden diverse ouderenorganisaties waaronder de KBO-PCOB en KNVG na eigen onderzoek. Volgens de organisaties maken een op de zes huishoudens met 55-plussers die op grond van hun inkomen daarvoor in aanmerking komen geen gebruik van de huurtoeslag.

Geen zorgtoeslag

Een op de tien vraagt geen zorgtoeslag aan. Vooral kwetsbare ouderen en oudere migranten dienen geen aanvragen in. Ze weten vaak niet dat ze er voor in aanmerking komen omdat bijvoorbeeld een overleden partner de financiën altijd regelde. Of ze denken dat een vast inkomen nodig is om een toeslag te kunnen aanvragen.
De organisaties willen dat de overheid senioren beter gaat informeren over de toeslagen omdat het mislopen hiervan een negatief effect kan hebben op de koopkracht. ANP

Meer over:

senioren, toeslagen, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!