Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Senioren: IBAN-nummer is te lang

31-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IBAN-logo-reknr_01.jpg
Uit onderzoek van de belangenorganisatie voor senioren (ANBO) blijkt dat 45 procent van de ondervraagden het nieuwe IBAN-nummer irritant vindt. Negen cijfers zijn volgens hen nog wel te onthouden, maar 18 cijfers wordt lastig.
Zelf invullen
Op dit moment worden de cijfers nog automatisch door je eigen bank omgezet. Vanaf 1 augustus stopt die service en moet je het zelf invullen. ANBO adviseert om vóór 1 augustus digitale adressenboeken te controleren, bij te werken en nieuwe rekeningnummers op te slaan.
Niet vermeld op factuur
Eén op de vijf respondenten geeft aan dat kleine ondernemers het nieuwe IBAN-nummer niet op de factuur heeft vermeld. Het gaat hier om de sportschool, klusbedrijf, een vereniging, enz. Bij 14 procent van de ondervraagden leidde dit tot problemen, omdat het bedrag niet werd afgeschreven.
Onaangename verrassingen
Kleine ondernemers hebben moeite met de overstap naar het 18-cijferige rekeningnummer, want zij kunnen niet meer automatisch incasseren. Het gevolg hiervan kan zijn dat mensen plotseling een paar maanden lidmaatschap moet betalen. Dit kan mensen in een lastige situatie brengen als het geld al per ongeluk is uitgegeven. Lees hier onze IBAN-tips.
Bron: ANBO   

Meer over:

diginieuws, iban
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!