Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Senioren gaan op goed geluk naar priklocaties vanwege zorgen

23-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
ouderen senioren zorg 1127

Volgens ouderenbond ANBO komen er signalen binnen dat senioren soms zonder afspraak naar priklocaties gaan, in de hoop dat zij zo snel mogelijk het boostervaccin kunnen krijgen. Zorgen om de nieuwe coronavariant en moeilijkheden bij het maken van een afspraak lijken de redenen te zijn. 

Vanuit de signalen die de ANBO ontvangt, blijkt dat in het in sommige gevallen lukt om zonder afspraak de boosterprik te krijgen. In andere gevallen lukt het echter niet. Om hoeveel gevallen het gaat, kan de bond momenteel niet zeggen.

“Niet onbegrijpelijk”

ANBO geeft aan het niet onbegrijpelijk te vinden dat senioren op goed geluk in de rij gaan staan. "Mensen willen echt zo snel mogelijk een prik. Ze maken zich echt zorgen." 

Worstelen met DigiD

Volgens een woordvoerder van de bond, blijkt dat senioren er vooral tegenaanlopen dat een afspraak maken soms ingewikkeld is. Het digitaal aanmelden “is op zich niet moeilijk”, geeft ANBO aan, maar vaak worstelen ouderen met hun DigiD en de “waslijst” aan vragen. Daarnaast wil een deel van de oudere koppels een gezamenlijke afspraak; dat is online niet mogelijk, maar wel via de telefoon.

Capaciteit is de “bottleneck”

Per telefoon zijn echter ook moeilijkheden bij het maken van een afspraak. Soms is wachttijd kort, maar in andere gevallen lijkt die eindeloos te duren. "De capaciteit daar blijft echt de bottleneck", aldus de bond. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!