Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Senioren bezorgd om hun koopkracht door coronacrisis

26-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
euro geld koopkracht 930

Ouderen zijn bezorgd over hun financiële toekomst. Zo vrezen ze dat de coronacrisis een aanslag zal betekenen op hun koopkracht. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenbond KBO-PCOB onder circa 1300 ouderen, meldt De Telegraaf.

Directeur Manon Vanderkaa van KBO-PCOB stelt dat het kabinet met Prinsjesdag moet laten zien wat het voor oog heeft "voor wat er de afgelopen jaren met de koopkracht van senioren is gebeurd". Er moet volgens haar breder worden gekeken dan het acute plaatje.

Veel ouderen voelen zich vergeten, blijkt uit het onderzoek. 58 procent van de senioren vindt dat er momenteel te weinig nadruk ligt op de koopkracht van ouderen en juist te veel nadruk ligt op ondersteuning van ondernemers en mensen met werk. Dit is volgens Vanderkaa een signaal dat er rekening moet worden gehouden met de groep senioren, omdat ook hun koopkracht van belang is in het draaiende houden van de economie.

Ouderen zien financiële toekomst somber in

Senioren zien de toekomst somber in. Iets meer dan negen op de tien senioren (91 procent) verwacht dat de economie zal verslechteren. Bijna de helft (48 procent) geeft aan dat hun gevoel van financiële zekerheid is veranderd door de uitbraak van het coronavirus. Ook hebben de senioren vragen over hun pensioen in de toekomst. Wel verwacht bijna zeven op de tien pensioengerechtigde senioren, namelijk 65 procent, dat het pensioen van volgend jaar hetzelfde zal zijn. Echter, bijna een kwart (23 procent) denkt juist dat het lager zal uitvallen.
Bron: De Telegraaf, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Hanp
Hanp27 aug. 2020 - 11:03

Oudere en vooral gepensioneerde zijn een kostenpost voor overheid en pensioenfondsen dus niet rendabel Afgeschreven

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!