Kassa

Senaat wil studie naar hypotheekrenteaftrek

01-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cash-euro-briefgeld_66.jpg
De Eerste Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen een commissie te vragen onderzoek te doen naar mogelijke aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek.
Initiatief
De motie was een initiatief van de ChristenUnie die vorige week bij de politieke beschouwingen in de Senaat stelde dat het huidige stelsel moet worden aangepast. Premier Mark Rutte zei toen meteen niets te voelen voor een nieuw onderzoek, omdat er ,,bibliotheken vol'' zijn met alle voors en tegens van de hypotheekrenteaftrek en het kabinet toch weet wat het wil: geen aanpassingen.
Eerste Kamer
In de Eerste Kamer kunnen de regeringspartijen VVD en CDA samen met gedoogpartner PVV niet rekenen op de steun van een meerderheid. De SGP steunde dinsdag de motie, net als PvdA, SP, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, Onafhankelijke Senaatsfractie en 50PLUS.
Vastgelopen woningmarkt
De partijen hopen dat aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek de vastgelopen woningmarkt kunnen helpen. Ook willen ze dat nieuwkomers op de woningmarkt meer kansen krijgen en burgers minder schulden moeten maken voor hun woning.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!