Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Screening halveert sterftekans borstkanker

04-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
borsten_04.jpg
Vrouwen tussen de 50 en 74 jaar die regelmatig worden gescreend op borstkanker, hebben een veel kleinere kans om aan de ziekte te overlijden als ze deze blijken te hebben. Het gaat internationaal om een 40 procent lagere kans, in Nederland zou het zelfs om 50 procent gaan. Dat blijkt uit een groot onderzoek van 29 experts uit 16 verschillende landen. Zij hebben meerdere studies naast elkaar gelegd en zijn tot deze conclusies gekomen.
Onderzoeksresultaten
De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift New England Journal of Medicine. Vanuit Nederland deed Harry de Koning, arts-epidemioloog en hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg en Screening Evaluatie aan het Erasmus MC in Rotterdam mee aan het onderzoek.
In Nederland worden vrouwen tussen de 50 en 74 jaar om de twee jaar opgeroepen om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!