Kassa

SCP: Vertrouwen in regering groeit met crisis

  •  
16-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3177365.jpg
Het vertrouwen in de regering is het laatste kwartaal van vorig jaar aanzienlijk gegroeid. Meer dan de helft van Nederlanders (55 procent) had vertrouwen in kabinet en parlement. Drie maanden daarvoor was dat 44 procent.
Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het maandag gepubliceerde kwartaalbericht over het Continu Onderzoek Burgerperspectieven. Het toegenomen vertrouwen houdt verband met de economische ontwikkelingen, die de Nederlander wel wat somber stemt. De meeste mensen maken zich echter nog weinig zorgen over de persoonlijke financiële situatie.
Het aandeel van mensen dat negatief is over de politiek in Den Haag liep in het laatste kwartaal van 2008 terug van 40 naar 32 procent. Het vertrouwen in de banken staat op vrijwel gelijke hoogte met het vertrouwen in grote ondernemingen.
Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 80 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid meer moet uitgeven aan gezondheidszorg en onderwijs. Zes op de tien wil dat wordt bezuinigd op internationale militaire missies. Een meerderheid blijft van mening dat het in Nederland meer de verkeerde dan de goede kant op gaat.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!