Kassa

'Scootmobiel moet tijdens coronatijd ook mee met zorgvervoer'

19-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scootmobiel 930x520
De Nationale ombudsman wil van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn) weten hoe hij ervoor gaat zorgen dat iedereen met een scootmobiel weer mee mag met het zorgvervoer. Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen genomen waardoor het vaak niet mogelijk is dat de scootmobiel mee kan. 
De afgelopen weken kreeg ombudsman Reinier van Zutphen veel signalen dat passagiers niet met hun scootmobiel een busje in mogen omdat contactmoment tussen chauffeurs en de reiziger zoveel mogelijk worden voorkomen. Hij wil dat De Jonge het protocol laat aanpassen. De overheid kan dan, ook in coronatijd, blijven voldoen aan haar zorgplicht om mensen die hulp nodig hebben passend te vervoeren, aldus Van Zutphen. 

Stelselmatig uitsluiten

De ombudsman begrijp dat de zorgvervoersbedrijven proberen om besmetting over en weer te voorkomen. Maar het op deze wijze vertalen van de RIVM-richtlijnen kan volgens hem in de praktijk leiden tot het stelselmatig uitsluiten van een grote groep mensen van alle vormen van zorgvervoer. De gevolgen zijn voor deze mensen verstrekkend. Ze zijn van dit vervoer afhankelijk om naar de dagbesteding te gaan of om hun vrienden en familie te bezoeken, aldus Van Zutphen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Erika11
Erika1129 jun. 2020 - 15:03

Scootmobiel is veiliger dan een rolstoel.Je gaat eerst na binnen en dan word de scootmobiel erin gereden en vast gemaakt,ik mag er niet inzitten!!!ik stap over op een stoel op de zitten..Dus ik kom met niemand inaanraking....Ik heb nu een rolstoel moeten lenen dat kost ook heel erg veel voor de zorgverzekering en gaan die OOK omhoog voor die ONZIN!!  En er moet altijd iemand mee omdat ik zelf niet kan rijden in de rolstoel en dat kost ook weer mijn man minder kan werken !!Zo pakken ze ons op alle kanten...Is mijn man werken en gebeurt er iets moet hij na huis komen en mij helpen met de rolstoel ,als ik alleen ben kan ik overal alleen na toe zonder hulp en kost de maatschappij ook minder geld!!En we zitten niet als ratten in de val...!!!Laat ons horen en laten ons niet opsluiten!!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!