Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Scootmobiel moet tijdens coronatijd ook mee met zorgvervoer'

19 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
scootmobiel 930x520
De Nationale ombudsman wil van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn) weten hoe hij ervoor gaat zorgen dat iedereen met een scootmobiel weer mee mag met het zorgvervoer. Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen genomen waardoor het vaak niet mogelijk is dat de scootmobiel mee kan. 
De afgelopen weken kreeg ombudsman Reinier van Zutphen veel signalen dat passagiers niet met hun scootmobiel een busje in mogen omdat contactmoment tussen chauffeurs en de reiziger zoveel mogelijk worden voorkomen. Hij wil dat De Jonge het protocol laat aanpassen. De overheid kan dan, ook in coronatijd, blijven voldoen aan haar zorgplicht om mensen die hulp nodig hebben passend te vervoeren, aldus Van Zutphen. 

Stelselmatig uitsluiten

De ombudsman begrijp dat de zorgvervoersbedrijven proberen om besmetting over en weer te voorkomen. Maar het op deze wijze vertalen van de RIVM-richtlijnen kan volgens hem in de praktijk leiden tot het stelselmatig uitsluiten van een grote groep mensen van alle vormen van zorgvervoer. De gevolgen zijn voor deze mensen verstrekkend. Ze zijn van dit vervoer afhankelijk om naar de dagbesteding te gaan of om hun vrienden en familie te bezoeken, aldus Van Zutphen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!