Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Scooterverkoop schiet omhoog

08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scooter-stuur.jpg
Brom- en snorfietsen varen wel bij de economische crisis en de hoge benzineprijs. Na het topjaar 2009 steeg de verkoop ook in het eerste kwartaal van 2010 fors. De eerste drie maanden van dit jaar gingen 7 procent meer nieuwe scooters over de toonbank dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Uit cijfers die brancheorganisatie Bovag en het bureau voor voertuigdocumentatie VWE donderdag presenteerden, blijkt dat de afgelopen drie maanden ruim 18.000 nieuwe brom- en snorfietsen werden geregistreerd. Het totale park nadert de grens van 1 miljoen. Op 31 maart telde Nederland bijna 980.000 brom- en snorfietsen; ruim een kwart miljoen meer dan drie jaar geleden. Volgens Bovag kiezen steeds meer mensen voor de scooter, omdat het een veel goedkoper vervoermiddel is dan de auto. Bovendien heeft de brommerrijder nauwelijks last van files. Het populairste merk in het eerste kwartaal van 2010 was SYM, met een afzet van meer dan 2750 stuks, wat neerkomt op een marktaandeel van ruim 15 procent. Op de tweede plaats volgt Piaggio met ruim tweeduizend verkochte scooters. Bijna 4 procent van de nieuwe brom- en snorfietsen is elektrisch aangedreven. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!